Logga in

Certifiering av mätarmontörer

Från: 2015-11-03 09:00

Till: 2015-11-04 16:00

Ort: Linköping

Teknikutbildarna arrangerar, i samarbete med Svensk Fjärrvärme, kursen Certifierad Mätarmontör, i Linköping.

Kursen Certifierad Mätarmontör syftar till att säkerställa att den personal som arbetar med mätaruppsättningar i fjärrvärmeanläggningar har den teoretiska och praktiska kompetens som erfordras.

En allt mer komplex mätteknik, känslig kommunikation och ökat behov av tillförlitliga energitjänster ställer allt högre krav på mätarmontörens kompetens. Därför har Svensk Fjärrvärme och Teknikutbildarna i samarbete tagit fram denna kurs som syftar till att öka kompetensen kring bland annat mätarteknik, mätaravläsning, åskskydd, felsökning, trycksatta anordningar, arbetsmiljö och elsäkerhet.

I kursen ingår även ett avsnitt om regelverket för mätare bland annat det skärpta reglerna kring mätning, avläsning och debitering som påverkar fjärrvärmeleverantörerna från årsskiftet 2014/2015.

För att vara certifierad krävs att det företag som montören tillhör är auktoriserat och att villkoren i certifieringskraven är uppfyllda. Läs mer om auktorisation och certifiering av mätarmontörer här.

Denna kurs vänder sig till alla som arbetar med uppsättning och revidering av mätare t.ex. personal på energibolag och hos entreprenörer men även andra som behöver lära sig mer om mätare som projekt- och arbetsledare.

Mer information om kursen samt anmälningsformulär hittar du uppe till höger på denna sida.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation

  • Sidansvarig: Contact