Logga in
I Kalmar värmer man gräsmattan med golv - en kort film om fjärrvärme från Svensk Fjärrvärme.
I Kalmar värmer man gräsmattan med golv - en kort film om fjärrvärme från Svensk Fjärrvärme.

Nya filmer om fjärrvärmens flexibilitet lanseras

Med korta filmer berättar Svensk Fjärrvärme om fjärrvärmens varierande bränslen och om hur man på olika sätt tar vara på spill av olika slag för att värma hela samhällen. En av de nya filmerna är från Kalmar, här följer vi produktionen i Moskogens kraftvärmeverk och hur överblivet träpulver från golvproduktion värmer Guldfågeln arena.

Fjärrvärme hushållar med våra gemensamma resurser eftersom den kan ta vara på det som annars går till spillo. Fjärrvärmen anpassas till lokala villkor och görs på olika sätt, beroende på de lokala energiresurserna.

Med korta filmer om fjärrvärme från olika platser i Sverige lyfter vi fram några av alla de olika sätt man kan ta vara på spillet – och omvandla det till värme så det kommer till nytta hos någon annan.

"Filmerna om fjärrvärme ger oss möjlighet att sprida kunskap på ett roligt och lättillgängligt sätt. Uppskattat av både skolungdomar och vuxna som är nyfikna på fjärrvärme och hur det fungerar. Förra året tog vi fram tre filmer som blivit väl mottagna, och vi hoppas att de, och de nya som är på väg, ska spridas vidare på nätet", säger Annika Johannesson, kommunikationschef Svensk Fjärrvärme.

Ytterligare två filmer om fjärrvärme, från Köping och Södertälje, kommer att lanseras inom loppet av några veckor. Filmerna är framtagna inom ramen för branschens gemensamma kampanj Vi värmer varandra. Kampanjen pågår under tre år för att öka allmänhetens kunskap om fjärrvärme och dess förmåga att ta vara på det som annars går till spillo.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation

Se filmen "I Kalmar värmer man gräsmattan med golv".

Se tidigare filmer om fjärrvärmens flexibilitet! På Svensk Fjärrvärmes webbplats eller på Vi värmer varandra Svensk Fjärrvärme på Youtube.

Läs mer om den branschgemensamma kampanjen Vi värmer varandra.

Läs mer om fjärrvärme på Svensk Fjärrvärmes kampanjsajt Vi värmer varandra