Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Kina - ett växande land inom fjärrvärmeforskningen

Publicerat 2015-02-27. 10:52 i 2015

Kina är inte ett land som varit så omtalat inom fjärrvärme och fjärrkyla tidigare, trots att de kinesiska fjärrvärmenäten byggdes ungefär samtidigt som de svenska. Utvecklingen i detta stora land går dock fort och det finns mycket att vinna på ett forskningsutbyte mellan Sverige och Kina, visar en ny rapport från forskningsprogrammet Fjärrsyn.

E.ON inleder prisdialog med fjärrvärmekunder i Norrköping och Söderköping

Publicerat 2015-02-25. 08:54 i 2015

Pressmeddelande 150225: Prisdialogen är en modell för lokal dialog om prisförändringar, framtagen av Svensk Fjärrvärme och kundorganisationerna SABO och Riksbyggen. I år omfattas 1,2 miljoner kunder av Prisdialogen. Nu aviserar E.ON att företaget ska inleda lokal prisdialog med sina kunder i Norrköping/Söderköping. Inför 2016 ser Svensk Fjärrvärme att fler fjärrvärmeföretag planerar prisdialog med sina kunder.

Denna vecka har EU fokus på värme och kyla

Publicerat 2015-02-24. 16:19 i 2015

På torsdag-fredag, 26-27 februari, bjuder EU-kommissionen för första gången in till en högnivåkonferens om uppvärmning och kyla inom EU. Konferensen ska ge underlag till EUs kommande strategi för värme och kyla. Samtal och föreläsningar om fjärrvärme och fjärrkyla är en betydande del av programmet. Svensk Fjärrvärmes vd Ulrika Jardfelt är en av talarna vid konferensen, som hålls i Bryssel.

Debatt: Förändra byggreglernas energikrav

Publicerat 2015-02-22. 16:58 i 2015

På dagens DN Debatt efterlyser Ulrika Jardfelt, tillsammans med åtta andra undertecknare, politisk handlingskraft: Energikraven i byggreglerna måste ändras och styra mot en effektiv energianvändning. En ny rättsutredning visar att de nuvarande byggreglerna sannolikt bryter mot EU:s direktiv om byggnaders energiprestanda i. De kan dessutom leda till ökad, istället för minskad klimatpåverkan.

Skid-VM i Falun - ett hållbart evenemang

Publicerat 2015-02-17. 20:16 i 2015

Onsdagen den 18 februari går startskottet för Skid-VM som i år hålls i Falun. Och det blir inte vilket evenemang som helst. Det blir det första skid-VM någonsin som certifierats som hållbart evenemang, bland annat tack vare att både byggnader och tält värms med miljömärkt fjärrvärme.

Ulrikas värmeblogg

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>