Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Genom Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme, får värmen nu en plats i energidebatten..

Ulrika Jardfelt på energikonferens

Publicerat 2014-09-16. 16:01 i 2014

På onsdag 17 september deltar Svensk Fjärrvärmes vd, Ulrika Jardfelt i SvD Energy Summit 2014. En konferens där en mängd nyckelspelare samlas för att diskutera aktuella och framtida utmaningar som rör energisektorn och energiintensiv industri.

Forskarna är fjärrvärmens motor

Publicerat 2014-09-15. 13:30 i 2014

Världens största vetenskapliga konferens med fokus på fjärrvärme och fjärrkyla, The 14th International Symposium on District Heating and Cooling, hölls den 8 - 9 september i Stockholm. En självklar gäst och medverkande var Paul Voss, vd för Euroheat & Power. Vi passade på att intervjua honom om fjärrvärmens roll i energisystemet i allmänhet och fjärrvärmeforskningen i synnerhet.

Framstressad energikartläggning drabbar småbolag

Publicerat 2014-09-12. 13:53 i 2014

Pressmeddelande 140912: Svensk Fjärrvärme är positiva till ytterligare åtgärder för ökad energieffektivitet. Tyvärr leder inte Energimyndighetens förslag till föreskrifter om energikartläggningar åt rätt håll, utan riskerar att endast bli en kostsam och ineffektiv åtgärd som drabbar småbolag, säger Svensk Fjärrvärme i ett remissvar till Energimyndigheten.

Forskarfesten visade att fjärrvärmen är global

Publicerat 2014-09-10. 11:26 i 2014

Aldrig tidigare har så många spetsade idéer om fjärrvärme samlats på en och samma plats som under det internationella forskarsymposiet i Stockholm. De största visionerna lanserades av huvudtalaren professor Lin Fu, som vill bygga ett gigantiskt supernät för industriell fjärrvärme i norra Kina. Under The 14th International Symposium on District Heating and Cooling prisades även flera mer modesta, men lika nytänkande forskarstuderande.

Mångfaldig forskarkonferens igång

Publicerat 2014-09-08. 15:04 i 2014

Världens främsta fjärrvärmeforskare har samlats i Stockholm. – Det är en myt att fjärrvärme enbart är en lokal energiform, säger Paul Voss vd i Euroheat & Power.

Ulrikas värmeblogg

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>