Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Ulrika Jardfelt pratar värme

Publicerat 2014-11-27. 13:00 i 2014

Vi gjorde en intervju med Svensk Fjärrvärmes vd, Ulrika Jardfelt. Det blev en kort film på tre minuter där hon pratar om fjärrvärmens miljöfördelar och utmaningar. Hon förklarar även vad fjärrvärmebranschens vision går ut på.

"Vi vill att byggreglerna ska ge oss välbyggda hus"

Publicerat 2014-11-25. 10:00 i 2014

Sedan nuvarande energikrav för nybyggda hus infördes i Boverkets byggregler 2006 har de ifrågasatts eftersom de inte styr byggandet i riktning mot mer energieffektiva byggnader, när de använder måttet "köpt energi". Ett argument för att mäta på detta sätt är att det är enkelt, och att det skulle vara krångligt att mäta den verkliga energianvändningen. Svensk Fjärrvärme presenterar idag en ny rapport som visar att det varken behöver vara dyrt eller krångligt att mäta hur mycket energi byggnaden faktiskt använder.

Effektivisera din fjärrvärme

Publicerat 2014-11-20. 16:12 i 2014

Det kan vara en god idé att låta en expert titta till ens fjärrvärmecentral. Man vill förstås att centralen ska fungera optimalt och leverera värme och varmvatten i ett jämt flöde till hela huset. Dessutom kan man få tips på hur man kan spara energi och pengar. Vår pressekreterare, Eva Rydegran var med när en energiexpert från Fortum, kontrollerade fjärrvärmecentralen i hennes bostadsrättsförening.

Svensk Fjärrvärme träffar Energiministern

Publicerat 2014-11-17. 13:20 i 2014

Energiminister Ibrahim Baylan (S) påbörjar nu arbetet med att ta fram direktiv för en kommande energikommission. Måndagen den 17 november träffar han företrädare för energibranschorganisationerna, bland andra Svensk Fjärrvärmes vd Ulrika Jardfelt.

Nils Holgersson-rapporten bekräftar lägre prisökningar på fjärrvärme

Publicerat 2014-11-13. 14:46 i 2014

Idag presenterar bostadsorganisationerna den samlade Nils Holgerssonrapporten. I rapporten flyttas en fastighet runt i Sveriges kommuner och kostnaden för el, vatten, avfall och uppvärmning jämförs mellan kommunerna. Tidigare under året har separata rapporter presenterats, bland annat för fjärrvärme. Den samlade rapporten har tittat på den samlade kostnaden för nyttigheterna kommunvis och gör också en jämförelse mellan fjärrvärme och annan uppvärmning.

Ulrikas värmeblogg

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>