Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Nöjda fjärrvärmekunder i Svenskt Kvalitetsindex

Publicerat 2014-12-17. 12:49 i 2014

Idag presenterar Svenskt Kvalitetsindex sin undersökning av kundnöjdhet i energibranschen. Undersökningen omfattar elnät, elhandel och fjärrvärme. Fjärrvärmekunderna är generellt mest nöjda, enligt undersökningen och allra mest nöjda är fjärrvärmeföretagens privatkunder.

Vattenfall medlem i Prisdialogen 2015

Publicerat 2014-12-16. 13:22 i 2014

Prisdialogens styrelse har beviljat Vattenfall förlängt medlemskap i Prisdialogen för fjärrvärmenätet Uppsala samt inträde i Prisdialogen för fjärrvärmenäten Tyresö-Haninge-Älta och Gustavsberg.

Allt om värme i ny rapport

Publicerat 2014-12-15. 10:45 i 2014

Pressmeddelande 141215: I Värmerapporten 2015 finns fakta om uppvärmning i Sverige i allmänhet och fjärrvärme i synnerhet. Här hittar du fakta om hur det funkar, hur mycket energi som går åt till uppvärmning, hur värmemarknaden utvecklas och hur framtiden kan tänkas se ut. Du får också en förklaring på hur ett plus ett kan bli mer än två.

Fokus på miljö och klimat i senaste Fjärrvärmetidningen

Publicerat 2014-12-10. 14:47 i 2014

Avfallsförbränningen kan spela en viktig roll för EU:s nya mål om en cirkulär ekonomi. Samtidigt tvekar Europas miljöministrar om målens rimlighet, och i Sverige finns ett motstånd mot import av avfall. Men vad handlar motståndet och kritiken om?

Fjärrsyn blir en del av Energiforsk

Publicerat 2014-12-08. 11:23 i 2014

Från årsskiftet kommer fjärrvärmebranschens forskningsprogram Fjärrsyn att bli en del av Energiforsk. Energiforsk är ett nybildat forskningsbolag som ska samla en stor del av forskningen inom energiområdet för att skapa mer helhetssyn och större effektivitet.

Ulrikas värmeblogg

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>