Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

En spännande energihöst

Publicerat 2014-10-17. 10:09 i 2014

Den politiska utvecklingen dominerar nyhetsflödet och även energiområdet får sin beskärda del. Inom EU har utskotten i EU-parlamentet just formerat sig och en ny kommission är på väg in. I Sverige har vi fått en ny regering och som en följd av det även en ny energiminister, Ibrahim Baylan (S). Nästa vecka presenteras budgetpropositionen för 2015.

Över en miljon hushåll omfattas av Prisdialogen 2015

Publicerat 2014-10-14. 09:30 i 2014

Prisdialogen är en modell som bygger på lokal dialog och central prövning. Nitton fjärrvärmeföretag har i år genomfört dialog om prisförändringar 2015 med sina kunder enligt modellen. Efter en ansökan om central prövning har de nu godkänts som medlemmar i Prisdialogen kommande år. Det betyder att mer än 1.1 miljoner hushåll nu omfattas, enligt ett pressmeddelande från Prisdialogen.

Med sikte på framtiden - välkommen till årsmötet!

Publicerat 2014-10-09. 11:25 i 2014

På Svensk Fjärrvärmes årsmöte får du inblick, utblick och framåtblickande i en inspirerande blandning. I år ses vi i Göteborg den 11-12 november. Konferensen samlar fjärrvärmebranschen och alla andra som vill ha koll på vad som händer med fjärrvärme och fjärrkyla, nu och i framtiden. Detta vill du inte missa!

Kraftvärme i fokus

Publicerat 2014-10-08. 16:03 i 2014

Svensk Energi och Svensk Fjärrvärmes nätverksträff Kraftvärmeforum går av stapeln i dagarna (8-9 oktober). Årets upplaga är den 14:e i ordningen och man kan definitivt säga att det är högrelevanta ämnen som ska avhandlas.

Den kompletta boken om fjärrvärme och fjärrkyla

Publicerat 2014-10-03. 09:00 i 2014

"Effektiv förflyttning av värme och kyla i stadsområden är det huvudsakliga syftet med fjärrvärme- och fjärrkylesystem. Genom att koppla samman kundernas värme- och kylbehov med olika tillgängliga värme- och kylkällor kan man tillgodose behoven med ett totalt lägre resursutnyttjande än med konventionella värmepannor och luftkonditioneringsaggregat."

Ulrikas värmeblogg

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>