Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Svensk Fjärrvärme tar semester veckorna 29-31

Publicerat 2014-07-14. 00:00 i 2014

Vi hämtar krafter inför ännu ett intensivt fjärrvärme-år och har semesterstängt under tre veckor. För akuta ärenden finns begränsad jour, kontakta i så fall växeln på 08-677 25 50. Under tiden vi har semester kan du passa på att titta på vår film om fjärrvärme, som handlar om värmens resa till dusch och element.

Reflektioner från Almedalen

Publicerat 2014-07-07. 08:53 i 2014

Att vara i Almedalen är som en blandning av att vara på Kiviks marknad, att bevittna en SVT-debatt och att följa en universitetsföreläsning. Det är omöjligt att hinna med allt. Information om högt och lågt flödar in från alla håll och det blir helt enkelt viktigare att sålla bort än att ta in. Här kommer ändå ett försök till betraktelse av sådant som har betydelse för energibranschen i stort och för fjärrvärmebranschen framför allt.

Så blir kommuner hållbara

Publicerat 2014-06-30. 19:41 i 2014

Det finns mycket som skiljer i förutsättningarna för Sveriges kommuner. Några är små och avfolkas kanske, medan större städer har en ökande befolkning med mer avfall, mer transporter. Vad de har gemensamt är att alla behöver skapa hållbara system för att minimera resursåtgången. Det uppnår man genom synergier mellan systemen för avfall, avlopp, gas, fjärrvärme och spillvärme.

Nya lagar kring halvårsskiftet

Publicerat 2014-06-30. 08:00 i 2014

Riksdagen har under våren beslutat en mängd ny lagstiftning som berör fjärrvärmebranschen på olika sätt. Svensk Fjärrvärme sammanfattar här några av de viktigaste nya lagarna och lagändringarna som träder i kraft vid olika datum under sommaren: reglerat tillträde till fjärrvärmenäten, kostnadsnyttoanalyser inför investeringar i energiproduktionsanläggningar, energikartläggning i stora företag, lag om handel med timmer och trävaror och förbud mot kommunala särkrav för bl.a. energi vid nybyggnation.

Fjärrvärmenätens miljövärden

Publicerat 2014-06-27. 10:51 i 2014

Nu redovisas de lokala miljövärdena för fjärrvärmenäten i Sverige för 2013. Tillsammans med fjärrvärmeföretagen har Svensk Fjärrvärme tagit fram statistik för att alla som är intresserade ska kunna få reda på fjärrvärmens miljöpåverkan.

Ulrikas värmeblogg

Almedalen 2014

Almedalen 2014 - Svensk Fjärrvärme är på plats.Vi arrangerar seminarier och bevakar Almedalsveckan. Läs mer på vår Almedalssida >>

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>