Logga in
Om fjärrvärme

Idén med fjärrvärme

Fjärrvärme tar till vara resurser som annars går till spillo. Den enes spill blir den andres värme.

Läs mer

Miljö/Klimat/Miljövärden

Fjärrvärme och miljö

Om fjärrvärmens miljövärden och om effektiva och miljöanpassade energilösningar

Läs mer

Fjärrsyn

Ny kunskap från Fjärrsyn

Resultat och kunskap från forskning om fjärrvärmens roll i ett hållbart samhälle.

Läs mer

Prisdialogen

Prisdialogen

Dialog för en fungerande värmemarknad, mellan kunder och fjärrvärmeföretag.

Läs mer

Energieffektivisering av byggnader aktuellt inom Fjärrsyn

Publicerat 2015-04-21. 09:11 i 2015

Några av de nya Fjärrsynsprojekt som just inletts, eller är på gång är Nya lösningar för fjärrvärme i miljonprogramsområden, Energieffektivisering i bostäder och Strategier för hållbar energieffektivisering. Det finns en gemensam nämnare för dessa projekt; nämligen energieffektivisering av byggnader, som påverkar fjärrvärmeföretagen men också kan vara en möjlighet i samverkan med kunderna.

Ulrika Jardfelt går vidare mot nya utmaningar

Publicerat 2015-04-16. 08:51 i 2015

Pressmeddelande 150416: Efter fem år som vd för Svensk Fjärrvärmes har Ulrika Jardfelt valt att gå vidare för att utveckla fjärrvärmen mer i praktiken. I oktober börjar hon som ansvarig för nät och kundleveranser inom fjärrvärme på E.ON Värme Sverige och lämnar då också tjänsten som vd för Svensk Fjärrvärme.

Hållbara Fjärrvärmedagar i Lund

Publicerat 2015-04-14. 08:48 i 2015

Med fjärrvärme som uppvärmningsform kan man ta vara det som annars går till spillo. Ett bra exempel på hållbarhet. Men inom begreppet hållbarhet ryms så mycket mer: ekonomisk, social, arbetsmiljö- och miljömässig hållbarhet. Detta ska avhandlas under årets Fjärrvärmedagar.

Säker värmeförsörjning - viktig både i Sverige och EU

Publicerat 2015-04-10. 09:00 i 2015

Sverige är ett kallt land och en säker värmeförsörjning är livsavgörande under de kalla vintermånaderna. Med försörjningstrygghet i fokus har frågan om att värma Europa även hamnat högt på EU:s agenda. Kan fjärrvärmen svara upp mot behoven? Detta är tema för Svensk Fjärrvärmes seminarium Vårvärme, där bland andra statssekreterare Nils Vikmång medverkar.

Fjärrvärme-effekten

Publicerat 2015-04-08. 16:10 i 2015

När vi värmer varandra med återvunnen energi får det flera positiva effekter. Vi kan kalla det fjärrvärme-effekten. Dessa positiva effekter har uppmärksammats både här i Sverige och inom EU den senaste tiden.

Ulrikas värmeblogg

2015-04-17

Nya utmaningar

Värm vännerna med Fjärrvärmaren

Ditt sociala nätverk är som ett fjärrvärmenät. Med Fjärrvärmaren blir du värmeverket som producerar värme som dina Facebook- vänner behöver. Så testa Fjärrvärmaren för att skicka värmande hälsningar - kanske med fikainbjudan? Är ju trevligt att träffas IRL också! Till Fjärrvärmaren >>